Orthomoleculair betekent dat op celniveau gekeken wordt naar welke stoffen nodig zijn om optimaal te kunnen functioneren.Wanneer bepaalde stoffen in onvoldoende mate aanwezig zijn (denk aan bijvoorbeeld calcium, magnesium, zink, en selenium), betekent dit dat organen en klieren (die opgebouwd zijn uit cellen) onvoldoende kunnen functioneren, wat uiteindelijk zal resulteren in klachten.De voor de cel belangrijke stoffen moeten worden opgenomen via het voedsel. Vandaar dat voeding en voedingsadviezen een belangrijke rol spelen in de orthomoleculaire geneeskunde.Verder spelen voedingssupplementen een belangrijke rol om tekorten in voedingsstoffen aan te vullen en eventuele schade te kunnen herstellen.

Bij veel aandoeningen kan goed worden ondersteund door het toepassen van orthomoleculaire voeding. Denk hierbij aan bijvoorbeeld reuma, artrose, verhoogde bloeddruk, cholesterol problemen, fibromyalgie, schildklier problemen, lekkende darm syndroom.

Natuurlijk afvallen; gewichtige (oor)zaak

U eet gezond en beweegt voldoende. U zou graag willen afvallen. Een gezond gewicht heeft niet alleen te maken met te veel eten of te weinig bewegen. Er kunnen lichamelijke oorzaken zijn die een gezond gewicht in de weg staan.Wanneer lichamelijke oorzaken niet gediagnosticeerd en aangepakt worden, heeft dat belangrijke consequenties voor de gezondheid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het ontstaan van diabetes type II als gevolg van hyperinsulinemie.

Via een intake-analyse consult komt u snel te weten of dit mogelijk bij u het geval is en welke lichamelijke oorzaken er eventueel spelen. Hiervoor kunt u een afspraak maken onder contact.

3Care Cell Protection

Ook al eet men 'gezond', veel mensen krijgen de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) voedingsstoffen niet binnen. Moderne landbouw, raffinage van voedingsmiddelen, kant-en-klaar producten etc. verlagen de voedingswaarden en dat terwijl we door lichamelijke stress en ook door vervuiling van onze leefomgeving juist behoefte hebben aan deze voedingsstoffen. Aanvulling met gezonde voedingsstoffen is daarom belangrijk voor iedereen. 3Care  ontwikkelde een unieke formule die de cellen helpt te beschermen. Het programma is op een laagdrempelige manier toe te passen voor iedereen in elke gezinssituatie. Voor meer informatie kun je kijken op http://www.3care.eu