Beter in de Praktijk is een initiatief van Monique Berendsen. Monique heeft veel interesse in mensen en hun drijfveren. Ze heeft in het bedrijfsleven jarenlang ervaring opgedaan met het begeleiden van mensen in hun loopbaan, coaching en het inzetten van assessments. 

Haar grote interesse in 'de mens en zijn drijfveren' en haar eigen ervaringen binnen de complementaire gezondheidszorg, resulteerden in in het volgen van de 3 jarige HBO opleiding tot voetreflexzonetherapeut. Via deze opleiding kreeg Monique een uitgebreide natuurgeneeskundige opleiding die uitgaat van het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Naast deze opleiding volgde ze diverse cursussen op het gebied van Bach Bloesemtherapie, Schussler celzouten, klankschalen, zwangerschapsmassage en Reikie. Tevens is ze Orthomoleculair Voedingsadviseur zodat ze kan helpen om praktische handvatten te geven op het gebied van voeding- en het inzetten van voedingssupplementen. Binnen Beter in de Praktijk komt haar kennis en ervaring samen: 'omdat je altijd een betere versie van jezelf kunt worden'. 

Een behandeling/consult komt in aanmerking voor (gedeeltelijke) vergoeding door de zorgverzekeraar. De behandeling valt onder complementaire (alternatieve) geneeswijzen. Monique is als natuurgeneeskundig therapeut aangesloten bij de BATC (Belangen Associatie Therapeut en Consument) onder aansluitnummer BR-03014