Favourites! #OILPULLING

Een van mijn favoriete ochtendrituelen is oilpulling. Wat is het en wat doet het precies?

Oude Ayurvedische methode

Oilpulling is een oude Ayurvedische methode. Het bevordert de mondgezondheid en de algemene gezondheid. Mijn favoriete olie is de mondolie ‘mentha’ van Aman Prana. De zuivere oliën uit dit product onttrekken schadelijke bacteriën, schimmels en andere toxinen uit de mond, de tanden, het tandvlees en zelfs de keel. De meeste micro-organismen in de mond zijn eencelligen die bedekt zijn met een flexibel vettig membraan. De olie in de mond trekt deze micro-organismen aan en lost deze op. Hoe langer je de oilpulling volhoudt hoe meer bacteriën en toxinen er in de vetoplossing worden vastgehouden. Dit is de reden dat je de olie moet uitspugen en niet doorslikken.

Hoe ga je te werk?

De meest effectieve manier is om in de ochtend 15 minuten hier aan te besteden. Dit lijkt misschien lang, maar ondertussen kun je douchen, ontbijt klaar maken of wat je in de ochtend verder ook onderneemt. 2 theelepels olie is vaak meer dan voldoende. De olie laat je langzaam tussen je tanden en kiezen gaan. Een beetje duwen en zuigen en dit wissel je af met kauwbewegingen. Gorgelen is niet handig om te doen. Dit vergroot de kans op verslikken of kokhalzen.

Andere voordelen?

Naast de ontgiftende werking zijn er nog andere voordelen zoals:

  • Behoud van een roze tong en tandvlees
  • Behoud van witte tanden
  • Behoud van een frisse adem

Mondgezondheid is de basis

Er wordt vaak gezegd dat darmgezondheid een belangrijke pijler is voor algehele gezondheid. De mondgezondheid is de basis van deze pijler. De spijsvertering loopt immers van ‘mond tot kont’.

Wat kost het?

De olie is bij mij in de praktijk verkrijgbaar of ik stuur hem graag naar je op. Normaal is de verkoop adviesprijs € 34,50, maar via mij kun je de olie proberen voor de actieprijs van  € 27,50 😊.

Let op!

De olie niet in de wasbak uitspugen, maar in de afvalbak. Kokosolie stolt namelijk onder de 24 graden. Dit kan op den duur de afvoer verstoppen. Er kunnen reacties opreden die met de ‘detox’ werking te maken hebben.