Over de Praktijk

Over de Praktijk

Je kunt altijd een betere versie van jezelf worden!

Beter in de Praktijk is een initiatief van Monique Berendsen. Monique heeft veel interesse in mensen en hun drijfveren. Ze heeft in het bedrijfsleven jarenlang ervaring opgedaan met het begeleiden van mensen in hun loopbaan, coaching en met het inzetten van assessments. Ze werkt nu nog regelmatig op interim basis voor bedrijven die stappen willen zetten naar een duurzaam en vitaal gezond bedrijf. Dit weet ze vanuit haar HR achtergrond inmiddels goed te combineren met haar ervaring als orthomoleculair voedings- en leefstijltherapeut.

Monique is tevens voetreflexzonetherapeut. Met Beter in de Praktijk heeft ze een fantastisch concept waarin ze mensen leert zichzelf te helpen om zo hun zelf genezend vermogen te activeren en te herstellen. Door haar praktijkgerichte aanpak weet ze snel knelpunten, en daarmee dus ook de verbetermogelijkheden, inzichtelijk te maken. Bij voorkeur onderbouwt ze dit door gericht onderzoek in te zetten. Immers: meten is weten!

Klinische Psychoneuroimmunologie

Momenteel studeert Monique Klinische Psychoneuroimmunologie van dokter Leo Pruimboom. Met deze opleiding krijg je fundamenteel inzicht in complexe werkingsmechanismen en worden alle lichamelijke systemen met elkaar verbonden. Er wordt tijdens de opleiding altijd rekening gehouden met drie basisnoodzaken van therapeuten en artsen: 1. Hoe werkt het? 2. Wat kan ik ermee doen? 3. Waar komt het vandaan (wetenschappelijke achtergrond)? Dit komt goed van pas tijdens de behandelingen.

Beknopt overzicht opleidingen

2021- heden Klinische Psychoneuroimmunologie
2022 Tinnitus bijscholing
2022 Herstel na een virusinfectie met voetreflexmassage
2022 Orthomoleculair specialist kinderen
2020 Medische basiskennis (HBO PLATO)
2020 Voeding- en leefstijlspecialist
2019 Orthomoleculair Voedings- en Suppletieadviseur
2019 Behandelprotocol Burn-Out
2012 Voeteflexzonetherapeut (HBO 3 jaar)
2014 Nijenrode Business Universiteit Ondernemerschap & Innovatie
2003 HBO Personeel & Arbeid

Marjolein Schuppert

Marjolein Schuppert werkt sinds 2022 mee in de praktijk. Ze verzorgt het bloedprikken op afspraak. Marjolein is opgeleid als doktersassistente en tandartsassistente. Tevens heeft ze de opleiding Orthomoleculair Adviseur Basis afgerond. Door haar eigen ervaring met coeliakie heeft ze veel interesse gekregen in voeding- en leefstijl.

Behandeling/consult

Een behandeling/consult komt in aanmerking voor (gedeeltelijke) vergoeding door de zorgverzekeraar. De behandeling valt onder complementaire (alternatieve) geneeswijzen. Monique is als natuurgeneeskundig therapeut aangesloten bij de BATC (Belangen Associatie Therapeut en Consument) onder aansluitnummer BR-03014.

Meer weten over onze praktijk?

Neem meteen contact op of kom langs!

Meer weten over onze praktijk?

Neem meteen contact op of kom langs!

“Wij zullen de ware gezondheid slechts ontdekken, wanneer wij ons losmaken van de massa. Want de massa staat lijnrecht tegenover het gezonde verstand en verdedigt haar eigen ondeugden en kwalen. Wij moeten vragen: Wat is het beste? En niet: Wat is het gebruikelijke?”

Lucius Annaeus Seneca (55v. – 41 n. Chr.)